Ki mondta, hogy az epres palacsintában csak a töltelék számít? A vidám rózsaszín palacsinták tésztájába is dugtunk egy jó adagot!
Hozzávalók/ 6 adag

A palacsintához
40 dkg eper
25 dkg finomliszt
5 dkg vaj
2 ek porcukor
2 db tojás
2 dl szódavíz (ha túl sűrű, akkor adhatunk még hozzá)

A töltelékhez
25 dkg mascarpone
15 dkg eper
1 kávéskanál vanília kivonat
2 ek porcukor

Elkészítés

A palacsintához
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leturmixoljuk.
A tojást kézi mixerrel felverjük, hozzáadjuk a fokozatosan a többi hozzávalót úgy, hogy a tésztát tudjuk keverni, de egyszerre túl sok folyadékot se tegyünk bele.
Ha túl sűrű a tészta, adhatunk hozzá még egy kis vizet.
Tegyük hűtőbe egy órára. Ha letelt az idő, palacsintasütőben egyesével süssük ki a palacsintákat.

A töltelékhez
Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, vágjuk vékony szeletekre.
Adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát, és keverjük ki. Töltsük bele a kész palacsintákba.